De 10 voornaamste redenen om Power Bi te gaan gebruiken

BIG DATA, DATA Analyses, Dashboards, EXCEL BI! Tegenwoordig wordt je overrompelt met gegevens. Maar hoe krijg je die brei aan data nu eens echt inzichtelijk? Door het gebruik van Microsoft POWER BI kom je een grote stap dichterbij. Natuurlijk zijn er ook andere leveranciers, maar Microsoft geeft vol gas met het door-ontwikkelen van deze toch al gebruikersvriendelijke tool. ….. Of is het een APP ?

1. Power BI, de gebruiker bepaalt welke functionaliteit er wordt ontwikkeld door Microsoft

In plaats van alleen maar bouwen waarvan Microsoft denkt dat gebruikers het nodig hebben, wordt de Power BI gebruikers community geraadpleegd voor ideeën. Iedereen kan zich aanmelden om nieuwe ideeën aan te dragen of om te stemmen op nieuwe ideeën om het product te verbeteren.

2. Power BI is niet moeilijk in gebruik

Iedereen die op een knop kan klikken kan omgaan met een Power BI dashboard. Via eenvoudige drag-en-drop mogelijkheden kiest je eenvoudig met welke visualisatie jij de data wilt laten zien.  In minuten is jouw dashboard al klaar voor gebruik. Klik op een filter. en het dashboard verandert direct mee.

3. Power BI is erg goedkoop

Power BI en Power BI Desktop zijn gratis in gebruik.  Je kunt een 60-day free trial uitproberen van Power BI Pro. De prijs voor een Power BI Pro ligt rond de € 8,95 per gebruiker per maand of zit wellicht al als onderdeel in jouw Office 365 licentie.

4. Power BI is in the cloud

Power BI is vanaf de grond af aan opgebouwd met de cloud in het achterhoofd. Het gebruikt alle modern HTML5 technieken om moeiteloos te kunnen werken met elke browser en op elk apparaat.

5. Power BI heeft ook een mobile app

Power BI heeft native apps voor Android smartphones en tablets, iOS devices, en Windows 10 devices. Je kunt een van deze apps gratis downloaden (via Windows APP, app store Apple of Google)

6. Connectors

Power BI heeft out-of-the-box voorgebakken dashboards en report packs voor veel gebruikte systemen en platformen zoals

  • Microsoft Azure
  • Zendesk / Mailchimp
  • Microsoft Dynamics CRM
  • SalesForce
  • Google Analytics. etc.

7. Self-service

Het is niet meer nodig om IT te belasten met de opzet het dagelijkse gebruik van Power BI. Na een simpele gebruikerstraining zijn business users zelf in staat om data te benaderen en om te zetten naar sprekende rapportages en dashboards. Hiermee zorgt Power BI echt voor efficiency, kosten reductie en snelheid als het gaat om management rapportages binnen uw organisatie.

8. Anywhere, anytime data analysis

Met Power BI is uw bedrijfsinformatie 24/7 beschikbaar en up-to-date. De data uit de databronnen binnen uw organisatie of in de cloud is via het device van uw keuze: PC, tablet of smartphone altijd binnen handbereik. U heeft altijd en overal direct inzicht.

9. Gartner en Microsoft

Gartner heeft Microsoft gepositioneerd als leider op het gebied van BI and Analytics Platforms voor het 10e jaar op rij. Deze beoordeling wordt grotendeels gedreven door wat Microsoft op dit moment doet op het gebied van Power BI.

10. Dashboards

Met alle KPI’s op een plaats geeft een Power BI dashboard direct een snapshot van uw belangrijkste stuurinformatie. Power BI haalt de informatie op en presenteert dit levendige dashboard waar u met een klik door kunt gaan naar het onderliggende niveau.

Tot slot

Mocht je overtuigd zijn van het but om Microsoft Power Bi te gaan gebruiken dan kan een goede training van pas komen. laat ITYM nou deze ontwikkelt hebben!

Microsoft Power BI: succesvol beleid op basis van de juiste Business Intelligence