ITIL® Foundation

Information Technology Infrastructure Library

ITIL® Foundation staat voor Information Technology Infrastructure Library en is een verzamelnaam voor best practice. Het is dé manier voor het inrichten van IT binnen een bedrijf om de processen van het bedrijf goed te kunnen ondersteunen.

Aanmelden

 • business-training-itil-2
 • business-training-itil-1
 • business-training-itil-3

Het werken met ITIL® is werken met een samenhangend en omvangrijk systeem voor IT Service Management. Dus wilt u uw IT-processen nu eens echt onder controle krijgen? Dan is dit uw training!

Doelgroep

De training ITIL® Foundation is geschikt voor IT professionals, die de zorg dragen voor IT dienstverlening en/of deze leiden. Ook wanneer u de schakel bent tussen de eindgebruikers en de IT (organisatie) bent, is deze training uitermate geschikt voor u.

Resultaat

Na afloop van de cursus heeft u inzicht in de belangrijkste functies en processen en services van ITIL® Foundation. Daarnaast bent u bekend met de belangrijkste functies die te maken hebben met de fasen van de IT Service Levenscyclus. Ook kent u de achtergrond van hoe het Service Management is opgebouwd en kunt u ITIL® concepten praktisch toepassen. Deze training wordt door een ITYM gecertificeerde trainer gegeven. De Itym trainer is een trainer die ruime ervaring heeft in de materie.

Examen mogelijkheden

ITIL® bestaat uit vier verschillende niveaus om ITIL® Master te worden. Om het niveau van ITIL® Expert te behalen moet de cursist minimaal 22 studiepunten verzamelen. De basis wordt gelegd in ITIL® Foundation (2 punten) waarna het intermediate niveau bestaat uit twee modules, Lifecycle (15 punten) en Capability (16 punten), met respectievelijk 5 en 4 trainingen.

De cursist heeft de vrije keuze om de punten uit de 2 modules te halen. Aansluitend aan de gekozen module volgt een cursist de “Managing acros the lifecycle-module”, na het positief afsluiten daarvan mag de cursist zich ITIL® Expert noemen. De training ITIL® Foundation is een 3-daagse training waarbij de helft van de laatste dag in het teken staat van het examen.

Trainingsinhoud

ITYM hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training ITIL® Foundation.

 • Introductie in ITIL®
 • Service strategieën
 • Service ontwerp
 • Service overdrachten
 • Service operaties
 • Continual Service Improvement
 • Technologie and Achitecture
 • Technologie and Achitecture
 • ITIL® Qualification Scheme and Exam

Voor ITIL® foundation is een examen af te leggen. In de ochtend is de voorbereiding op het examen, waarna u in de middag het examen zelf aflegt.

Examen

ITYM is een ITIL® Licensed Affiliate. Naast het volgen van officiële ITIL® trainingen kunt u geaccrediteerde examens afleggen op verschillende locaties van ITYM.

Altijd de locatie die u past

Als u dat wilt, geven wij deze training inhouse bij u. Aanvullende leerdoelen vanuit uw organisatie zijn daarvoor prima bespreekbaar. Eveneens geven wij deze training regelmatig op een van onze landelijke trainingslocaties. U kiest met ITYM wat U het beste past.

Alvast reserveren?

Neemt u daartoe contact op met ons via onderstaande knop.

Aanmelden