Exact maakt als een van de eerste Nederlandse partijen zijn mobiele apps beschikbaar op Windows 10-apparaten. De bedrijfssoftwareleverancier biedt de Exact Self-Service-app, de Expenses-app en de Exact CRM-app aan in de Microsoft Store. Daarnaast zal de cloud-propositie van Exact voor het midden- en kleinbedrijf binnenkort beschikbaar zijn via Microsoft Azure.

Door het beschikbaar maken van de Exact business-apps voor Windows 10 versterkt de ict-dienstverlener de samenwerking met Microsoft. Windows-smartphone, -tablet of laptop-gebruikers hebben door de beschikbaarheid van de applicaties nu op elk Windows-apparaat dezelfde gebruikerservaring.

Naast de samenwerking op het gebied van de beschikbaarheid van de apps binnen de Microsoft Store werken de bedrijven ook samen op het gebied van Exact’s cloudoplossing voor mkb-klanten. De private oplossing zal via het cloudplatform Microsoft Azure worden geleverd. Exact verwacht hierdoor het cloudaanbod te versterken door flexibele beveiliging, data privacy en betrouwbare data-opslag. Klanten kunnen met de samenwerking gemakkelijk op- en afschalen en flexibel zijn in hun bedrijfsvoering. De architectuur van Exact sluit naadloos aan op het IaaS-aanbod van Microsoft Azure, waardoor integratie van beide systemen mogelijk is, aldus het bedrijf.

Cloud hoog op agenda

Volgens Jarno van Hurne, product marketing director Business Solutions bij Exact, praten veel bedrijven over cloud, maar wordt het in de praktijk nog relatief weinig omarmd. ‘Door de versterkte samenwerking met Microsoft kunnen wij als Exact beter bijdragen aan de mobiele strategie van organisaties, door deze te faciliteren en hen helpen bij het zetten van de eerste stappen. Het grote voordeel voor de eindgebruiker is dat zij op deze manier hun bedrijf altijd op zak hebben en flexibeler kunnen werken dan ooit tevoren. Daarnaast dragen de Windows 10-apps bij aan een betere gebruikerservaring van de Exact software.’

Partners zijn voor Microsoft heel belangrijk, geeft Caroline Phillips, developer experience lead bij Microsoft Nederland. ‘Exact heeft net als Microsoft cloud en personal computing hoog op de agenda staan; daarom weten we elkaar goed te vinden. Beide bedrijven zijn op zoek naar nieuwe mogelijkheden om samen eindgebruikers in staat te stellen productiever te zijn. Als gevolg van deze aankondiging kan de eindgebruiker van Exact-applicaties vertrouwen op een identieke en productieve gebruikerservaring op zowel smartphone, tablet als pc en laptop.’

Bron: Computable