Het belang van kennisdeling en samenwerking voor het realiseren van organisatiedoeleinden neemt toe, met als gevolg dat het gebruik van interne social media steeds meer aandacht krijgt binnen de bedrijfsvoering van organisaties. Maar terwijl de volwassenheid toeneemt, stokt echter de daadwerkelijke actieve participatie van medewerkers. Meer eigenaarschap en verdere integratie met HR- en interne (communicatie) processen zijn nodig om een omslagpunt te kunnen bereiken.

De afgelopen jaren heeft het gebruik van sociale samenwerkingstools binnen organisaties steeds meer aandacht gekregen en is het ook populairder geworden. Vandaag is 72% van organisaties van mening dat interne social media nodig zijn voor een betere interne samenwerking en 80% gelooft dat medewerkers het platform nodig hebben om kennis te delen over de interne grenzen heen. Bijna 60% is bovendien van mening dat hiermee een directe bijdrage wordt geleverd aan het verbeteren van de producten en diensten.

Meer behoefte

De belangrijkste reden voor bovenstaande trend is de snelle opkomst van nieuwe, effectievere technologieën en sociale platformen. Maar ook de behoefte aan meer samenwerking in het huidige complexe marktlandschap speelt een rol, waarmee bedrijven nieuwe en efficiëntere manieren van kennisdeling, samenwerking en kruisbestuiving van ideeën kunnen ontwikkelen.

SharePoint op de tweede plek

Volgens een recent onderzoek van Evolve, een adviesbureau gespecialiseerd in interne social media, hebben organisaties de afgelopen twee jaar stappen gezet als het gaat om het gebruik van interne social media*. Yammer is anno 2016 het meest gebruikte platform – bijna twee derde van de 117 deelnemende organisaties geeft aan gebruik te maken van het communicatieplatform. Opvallend is de +50% toename in het gebruik van Yammer Enterprise, de betaalde versie van Yammer, waardoor nu een derde van de onderzochte populatie bereid is om te betalen voor de dienstverlening. Op plek twee staat SharePoint, eveneens een platform van Microsoft, dat zijn gebruik met 8% zag stijgen. 28% van alle deelnemende organisaties geeft aan SharePoint te gebruiken. De top 3 wordt afgesloten door ‘zelfontwikkelde platformen of apps’ – een op de zes organisaties zegt een eigen platform te hebben laten ontwikkelen.

Externe social media, zoals LinkedIn, Facebook, Google+ en WhatsApp, worden door een derde van de organisaties gebruikt voor interne communicatie. Er is echter steeds meer variëteit zichtbaar in de wereld van sociale samenwerkingstools; zo kwamen onder andere Iris Intranet, Embrace, Harmonics, Jive, SmartSite, Speakap, blueKiwi, Tellligent en Slack regelmatig bovendrijven in de resultaten.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de toegankelijkheid van interne social media is gestegen naar boven de 80%. Bijna negen op tien organisaties geeft aan dat alle medewerkers via een PC of laptop op het interne platform kunnen komen. Als het gaat om gebruik via smartphones of tablets dan ligt het toegankelijkheidspercentage op 68% – hier liggen nog verbeterkansen, stellen de onderzoekers.

Bron: Consultancy.nl