OneDrive uitschakelen in Windows en Office2013 / 2016

OneDrive uitschakelen of verwijderen

Als u OneDrive niet wilt gebruiken, kunt u deze uitschakelen, verbergen op uw computer of in sommige versies van Windows ook verwijderen.

Als je bestanden of gegevens in OneDrive hebt staan, dan gaan deze niet verloren als je OneDrive uitschakelt of verwijdert op jouw pc. Je kunt jouw bestanden altijd openen door u aan te melden bij OneDrive.com.

OneDrive uitschakelen in Windows 8.1 en Windows 10

Je kunt OneDrive in Windows 8.1 en Windows 10 uitschakelen via de Lokale groepsbeleidsobjecteditor op de computer. Hiermee wordt OneDrive niet van de pc verwijderd, maar wordt deze weerhouden om te synchroniseren met de cloud of om verbinding te maken met andere apps (zoals Word, Excel en PowerPoint), en wordt deze verwijderd uit het navigatiedeelvenster in Verkenner.

Omdat je een groepsbeleidsinstelling moet wijzigen als je OneDrive uitschakelt, wordt OneDrive uitgeschakeld voor iedereen die de computer gebruikt. Controleer of anderen die de computer gebruiken ook willen dat OneDrive wordt uitgeschakeld.Druk op de Windows-toets+R om het vak Uitvoeren te openen.Type gpedit.msc en klik op OK.

 1. Druk op de Windows-toets+R om het vak Uitvoeren te openen.
 2. Type gpedit.msc en klik op OK.
 3. Ga in de groepsbeleidsobjecteditor, in de mappenlijst onder Beleid voor Lokale computer naar de mappen naar Beleid voor lokale computer > Computerconfiguratie > Beheersjablonen > Windows-onderdelen > OneDrive.Lokale groepsbeleidsobjecteditor
 4. Klik op het scherm OneDrive onder Instelling, op Voorkomen dat OneDrive wordt gebruikt voor bestandsopslag.
 5. Selecteer Ingeschakeld in het vak Voorkomen dat OneDrive wordt gebruikt voor bestandsopslag en klik vervolgens op OK.
 6. Instelling Gebruik van OneDrive voorkomen

  OneDrive verbergen in Windows 10

OneDrive is ingebouwd in Windows 10 en kan daarom niet worden verwijderd. Maar je kunt deze verbergen en het synchroniseren stoppen, zodat deze verborgen blijft. Schakel hiervoor alle OneDrive-instellingen uit en verwijder de map OneDrive uit Bestandenverkenner.
 1. Klik in het gebied met meldingen onder aan het Windows-scherm met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram. Mogelijk moet u op de pijl Verborgen pictogrammen weergeven klikken om OneDrive te vinden.OneDrive-app in systeemvak
 2. Klik op Instellingen en schakel op het tabblad Instellingen alle vakken onder Algemeen uit.
 3. Stel op het tabblad Automatisch opslaan de lijsten Documenten en Afbeeldingen in op Alleen deze pc en schakel alle andere vakken uit.
 4. Klik op het tabblad Account op Mappen kiezen.
 5. Schakel in het vak Uw OneDrive-bestanden naar deze pc synchroniseren het vak bij Alle bestanden en mappen in mijn OneDrive synchroniseren in en weer uit. (Als je dit vak inschakelt, worden alle vakken geselecteerd, en als je het vak uitschakelt, wordt de selectie weer opgeheven.) Klik op OK om het vak te sluiten en terug te gaan naar de instellingen.In deze stap worden alle OneDrive-bestanden van uw computer verwijderd. Ze blijven wel behouden op OneDrive.com.
 6. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan in het vak Instellingen.
 7. Open het vak Instellingen opnieuw: Klik in het gebied met meldingen met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram en klik vervolgens op Instellingen. Klik op het tabblad Account op OntkoppelenOneDrive. Sluit het vak Welkom bij OneDrive dat verschijnt.
 8. Open Bestandenverkenner, klik met de rechtermuisknop op OneDrive en klik vervolgens op Eigenschappen.Schakel op het tabblad Algemeen naast Kenmerken het vak Verborgen in. Hierdoor wordt OneDrive verborgen in Bestandenverkenner.
 9. Klik in het gebied met meldingen nog één keer met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram en klik op Sluiten. Hierdoor wordt het OneDrive-pictogram verwijderd uit het gebied met meldingen.

OneDrive verbergen in Windows 8.1

De OneDrive-app wordt geleverd met Windows 8.1 en Windows RT 8.1, en kan niet worden verwijderd. Je kunt de app losmaken van het startscherm en de instellingen van de pc gebruiken om het synchroniseren te stoppen.

 1. Houd in het startmenu van uw computer de tegel OneDrive ingedrukt of klik er met de rechtermuisknop op, en tik of klik vervolgens op Losmaken van startscherm.
 2. Ga naar Pc-instellingen via de tegel Pc-instellingen in het Startmenu, of veeg naar binnen vanaf de rechterkant van het scherm, tik op Instellingen en tik vervolgens op Pc-instellingen wijzigen.
 3. Tik of klik onder Pc-instellingen op OneDrive.
 4. Schakel op het tabblad Bestandsopslag de schakelaar uit bij Documenten standaard opslaan in OneDrive.
 5. Selecteer op het tabblad Camera-album de optie Geen foto’s uploaden en schakel de schakelaar uit bij Video’s automatisch uploaden in OneDrive.
 6. Schakel op het tabblad Synchronisatie-instellingen onder Instellingen synchroniseren met OneDrive de schakelaar uit bij Instellingen op deze pc synchroniseren.
 7. Schakel op het tabblad Verbindingen naar gebruik alle schakelaars uit.
 8. Als je OneDrive wilt verbergen in Bestandenverkenner, open je Bestandenverkenner en klikt je in de mappenlijst aan de linkerkant met de rechtermuisknop op OneDrive en klikt je vervolgens op Eigenschappen.Schakel op het tabblad Algemeen bij Kenmerken het vak Verborgen in.

Als op uw computer Windows 7 of Windows Vista wordt uitgevoerd

OneDrive kan worden verwijderd van computers met Windows 7 of Windows Vista. Na het verwijderen wordt de map OneDrive niet meer gesynchroniseerd, maar al de bestanden of gegevens in OneDrive zijn nog steeds beschikbaar wanneer je je aanmeldt op OneDrive.com.

 1. Klik op de knop Start. Typ vervolgens Programma’s in het zoekvak en klik in de lijst met resultaten op Programma’s en onderdelen.
 2. Klik op MicrosoftOneDrive en vervolgens op Verwijderen. Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typ dan het wachtwoord of geef de bevestiging.

 

 

13 Comments

 1. bart 13 december 2017 at 13:49 - Reply

  Alles leuk en wel. Maar kan alleen sync uitzetten maar de rest blijft verborgen. Ik kan niet afmelden kan mijn gebruikers koppeling niet verwijderen. vind nergens een koppeling naar OneDrive.

  Weet iemand hoe ik hem definitief kan verwijderen. Iedere keer sla ik ongemerkt in onedrive documenten op die in offline nodig heb als ik mijn laptop buitenhuis gebruik zonder internet verbinding. En dan sta ik onder mijn kin te klappen omdat ik de documenten niet op mijn computer heb staan.
  Dit irriteer mij mateloos.

  • Fred Wolterink 8 juli 2018 at 15:14 - Reply

   Beste, Je kunt wat betreft het Microsoft Office pakket, lokaal, In de achtergrond (backstage) zo instellen dat standaard jouw documenten lokaal of op een aan te wijzen locatie opgeslagen wordt. Mocht je niet helemaal begrijpen wat ik hiermee bedoel, stuur dan even een email naar helpdek@itym.nl
   Dan sturen wij je een handleiding toe!

 2. httpss://giadinh.vnexpress.net/tin-tuc/nha-dep/mua-sam-noi-that-tai-trien-lam-vietbuild-3667296.html 24 juni 2018 at 22:25 - Reply

  Fastidious respond іn return օf thіs query wіtһ solid
  arguments аnd explaining all aboսt that.

 3. nghiatranghoabinh.vn 25 juni 2018 at 05:38 - Reply

  Hey I know this іs off topic Ьut I ᴡas wondering if үou kew of anyy widgets Ι could аdd tο
  my blog tgat automatically tweet mү neweѕt twitter updates.
  I’ve been looking fоr a plug-in ⅼike this foor ԛuite somme timе and ᴡaѕ hoping maybve уou would have somе experience with somkething ⅼike this.

  Pleаse ⅼet me know if ʏou гun into anythіng.
  І tгuly enjoy reading yoᥙr blog and I looҝ forward tߋ your new updates.

 4. I constantly spent my half ɑn һоur to read thiѕ blog’s posts daily aⅼong wіth a cup of coffee.

 5. httpss://giadinh.vnexpress.net/tin-tuc/nha-dep/chiec-giuong-go-204-trieu-dong-khac-hang-tram-bong-hong-3499669.html 26 juni 2018 at 00:18 - Reply

  You mɑde ѕome ցood points there. I lookeed on tһe net
  for moгe information aboսt the issxue and fouynd most individuals wilol ցo
  along witһ үour views on thіs website.

 6. httpss://giadinh.vnexpress.net/tin-tuc/nha-dep/chiec-giuong-go-204-trieu-dong-khac-hang-tram-bong-hong-3499669.html 28 juni 2018 at 10:26 - Reply

  Ιf youu are goіng fⲟr finest ϲontents lіke Ӏ do, only ggo to seee thiѕ site daily aѕ it prvides feature ϲontents, thanks

 7. Great delivery. Outstanding arguments. Keep up the amazing work.

 8. dactridaday.com 30 juni 2018 at 07:37 - Reply

  І аm glad too bе a visitant ߋf this thoroughgoing weblog, гegards
  for this rare information!

 9. forum.giadinhso1.com 2 juli 2018 at 12:28 - Reply

  I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice,
  keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back down the
  road. Many thanks

 10. httpss://giadinh.vnexpress.net/tin-tuc/nha-dep/chiec-giuong-go-204-trieu-dong-khac-hang-tram-bong-hong-3499669.html 3 juli 2018 at 11:57 - Reply

  I conceive yoou һave nited ѕome vеry interesting ρoints,
  apⲣreciate it foor tһe post.

 11. web site 4 juli 2018 at 11:53 - Reply

  Fantástico site você tеm aqui, maѕ еu estava
  curioso se soubesse ⅾe qualquer fóruns de discussão quе cobrem os mesmos
  temas discutido aqᥙі? Gostaria realmente amo рara faᴢer parte dɑ grupo
  оnde consigo comentários outros experientes indivíduos գue partilham
  o mesmo interesse. Se você tiver ԛualquer sugestõеs, рor
  favor me avise. Obrigado!

 12. httpss://anduoc.com/benh-thoai-hoa-dot-song-co 7 juli 2018 at 00:02 - Reply

  Hello very nice website!! Man .. Excellent ..
  Wonderful .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally?
  I am happy to seek out so many useful info right here in the publish, we’d like develop more strategies on this
  regard, thank you for sharing. . . . . .

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.