BiSL® Foundation

Binnen de huidige, complexe markt is een goed functionerende IT en informatievoorziening van cruciaal belang voor het behalen van de organisatiedoelstellingen. BiSL® (versie 3) is het framework om de bedrijfsprocessen te ondersteunen, zodat deze voorzien worden van een perfect aansluitende informatievoorziening. Om te leren hoe je deze aansluiting kunt maken is het volgen van een BiSL®-training bij ITYM de juiste keuze.

Previous
Next

Wat houdt BiSL® Foundation in?

Binnen de huidige, complexe markt is een goed functionerende IT en informatievoorziening van cruciaal belang voor het behalen van de organisatiedoelstellingen. BiSL® (versie 3) is het framework om de bedrijfsprocessen te ondersteunen, zodat deze voorzien worden van een perfect aansluitende informatievoorziening. Om te leren hoe je deze aansluiting kunt maken is het volgen van een BiSL®-training bij ITYM de juiste keuze.

Resultaat

-Je weet de context van het BiSL raamwerk te kunnen uitleggen, en dan in het bijzonder wat de onderlinge verhoudingen zijn tussen business informatiemanagement, IT-infrastructuur management en applicatiemanagement en wat de relatie is tussen BiSL en andere modellen en methoden, zoals ASL en ITIL.

-Je weet de raamwerk, de termen en de structuur van BiSL te kunnen duiden en kort te kunnen toelichten.

-Je weet aan te geven hoe het toepassen van BiSL kan bijdragen aan het oplossen van problemen op het sturende en operationele niveau van het werkgebied van informatiemanagement en functioneel beheer.

-Je weet aan te geven wat de valkuilen en aandachtspunten zijn bij het in gebruik nemen van BiSL en aan te geven hoe die kunnen worden voorkomen of verholpen.

-Je weet de toegevoegde waarde van informatiemanagement, functioneel beheer en van het werken op basis van BiSL voor de gebruikers en ICT-organisatie te kunnen aangeven.

-Je bent voorbereid op het BiSL Foundation examen.

Voor wie?

Deze training is uitermate geschikt voor businessinformatiemanagers, informatiemanagers, businessanalisten, kerngebruikers en medewerkers die betrokken zijn bij het functioneel beheer binnen de organisatie. Ook is deze training zeer geschikt voor managers en medewerkers die meer kennis willen vergaren over het BiSL®-procesmodel.

Inhoud

 • Inleiding van business informatiemanagement en de positie van functioneel beheer hierin
 • Het BiSL-model en de toepassing daarvan in de praktijk
 • Procescluster Gebruiksbeheer
 • Procescluster Functionaliteitenbeheer
 • Verbindende processen op uitvoerend niveau
 • Procescluster Sturende processen
 • De richtinggevende processen
 • Relaties en samenwerking met de andere ICT-beheergebieden
 • Invoering van BiSL in de organisatie
 • Effecten van BiSL
 • E-learning examentraining

Soorten studievormen

E-learning

E-Learning

Leren in je eigen tempo: waar, wanneer en hoe het jou het beste uitkomt? Dat is wat je wilt! ITYM online training is gespecialiseerde en doelgerichte e-learning. Vul aan met Visual Labs, proefexamens en/of coaching op afstand, en maak dit leren zoals jij dat wilt.

Klassikaal training

Klassikaal

Van en samen met anderen leer je het meest. Klassikale training is een mix van klassikale theorie, individuele praktijkopdrachten en persoonlijke begeleiding van een ervaren trainer. De verhouding theorie en praktijk is ongeveer 50-50. Deel kennis en ervaringen met mededeelnemers en help elkaar.

Bootcamp training

Bootcamp

Zijn medewerkers niet voor een aangesloten periode te missen op de werkplek? Dan is een Bootcamp een zeer efficiënte leermethode en snelle zekere route naar certificering. Bootcamp is een intensief traject van 1 of enkele weken. Er wordt klassikaal geleerd, maar ook zelfstandig en met coaching.

Soorten studiemateriaal

Proefexamen

Onze proefexamen's zijn zo gestructureerd dat ze zoveel mogelijk lijken op de daadwerkelijke kwalificatie-examens. Zowel inhoudelijk alsook de vraagstelling. Het vertelt of je bent voorbereid op de toets en of je sommige grondiger moet bestuderen.

Labs

Met online Labs kun je on-demand toegang krijgen tot gekloonde virtuele computeromgevingen waarin je de vaardigheden die je studeert kunt gaan oefenen. Voorkom dat je dure hardware moet kopen of met ingewikkelde opstellingen moet werken.

Examen

Met online IT-trainingen kun je on-demand toegang krijgen tot gekloonde virtuele computerwerelden om de vaardigheden die je studeert te oefenen. Voorkom dat je dure hardware moet kopen of met ingewikkelde opstellingen moet werken.

Wie ben jij?

Je bent IT-professional en wilt je verder ontwikkelen tot Azure administrator.

Waarom ITYM?

Voor iedereen, op elke niveau.

Flexibel en alles op je eigen tempo

Erkende diploma's en certificeringen

Live ondersteuning en een heel jaar toegang

Onze partners

Certified

Meer info?

Bel of mail. Vul het formulier hiernaast in voor de Brochure.

Email

Opleidingen@itym.nl

 

Telefoonnummer

+31 20 261 5350

Adres

Nieuwezijds Voorburgwal 120, 1012 SH Amsterdam (5e verdieping)